BIA Clear Luchtzuiverende Gevelsteen
Haalt schadelijke stikstofoxide uit de lucht,
De toplaag van deze innovatieve bouwsteen
is samengesteld uit TioCem, een cement dat nanodeeltjes titaanoxide bevat. Zo worden schadelijke stoffen uit de lucht gehaald. BIA Beton bouwt daarmee aan een schone en zuivere leefomgeving.

Fotokatalytische werking
Fotokatalyse is een natuurlijk fenomeen waarbij een substantie - fotokatalysator genoemd - de snelheid van een chemische reactie verhoogt, dankzij de inwerking van het licht. Door de energie van het licht genereren fotokatalysators zogenaamde reactieven die door oxi-reductie organische en anorganische substantie afbreken. Zuiverende eigenschappen, bij zonnig weer kan de lucht door fotokatalysche voor 90 procent gezuiverd worden van stikstofoxiden, aldehyde, benzol en chlooraromaten. Bij bewolkt weer is het 70 procent.
 
De Voordelen van Bia Clear
Heeft een luchtzuiverend en reinigend effect
Breekt stikstof in de lucht af
Vermindert vuilaanhechting
Heeft een duurzame, regeneratieve werking
Volgens strenge kwaliteitsnormen geproduceerd Bevat TiO2 in nanocristalinevorm
Zijn toe te passen zoals gewone gevelstenen

Schonere oppervlakken
naast de afbraak van organische en anor-ganische stoffen in de lucht zorgt de toepassing van BIA Clear ook voor schonere oppervlakken. Door de afbraak in de lucht zullen organische en anorganische stoffen zich minder snel vastzetten op het betonoppervlak.

Samenwerking
Deze nieuwe ontwikkeling in de Nederlandse betonsector is mogelijk gemaakt door een verregaande samenwerking op het gebied van innoverende productontwikkeling tussen cementproducent ENCI en de knowhow van
BIA Beton op het vlak van betonproducten..

 
 
 
 
 
         
   
 
 
Loonse Waard 22 | 6606 KG | Wijchen | E-mail info@bia-beton.nl | Tel. 024 6488484 | Fax 024 6488480